Patronat del Misteri d'Elx

IES LA TORRETA

18 may 2020

Des de l'IES La Torreta sempre hem volgut transmetre el nostre alumnat la nostra estima per la Festa. Tant al maig com al novembre, organitzem activitats per tal de commemorar aquestes dates tan significatives per al poble d'Elx. Enguany, per a celebrar el XX aniversari de la proclamació del Misteri com a Patrimoni de la Humanitat, hem decorat el nostre centre amb retallables de la magrana que han muntat els grups de 1r d'ESO. També hem fet una exposició a la biblioteca on es poden veure cartells de les representacions, ventalls, murals informatius i tots els fons bibliogràfics que tenim sobre el nostre drama assumpcionista. A més a més, el professor de Llengua Ignacio Hernández ha coordinat un seminari de formació del professorat sobre el Misteri al llarg d'aquest curs al qual han assistit 9 docents de diferents matèries: Castellà, Valencià, Francés, Música, Religió o Geografia i Història.

Si voleu conéixer altres activitats que hem dut a terme a la Torreta al voltant del Misteri, podeu consultar el blog Ser ací tots ajustats, que arreplega totes les accions que es van celebrar al voltant d'un Projecte d'Investigació i Innovació Educativa que agafava el seu títol d'aquest cèlebre vers del Ternari. Aquest projecte va coincidir amb l'any que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua va dedicar als misteris assumpcionistes i el van coordinar les professores María Asunción Tormo i Àngela Girona el curs 2017-2018.

D'altra banda, el professors d'Electrònica Juan Carlos Rico i Pere Soriano van dissenyar i programar una aventura gràfica que podeu descarregar i jugar ací: https://linguarnia.com/misteri/. En aquest joc, una xiqueta d'Elx ha de salvar el Misteri amb l'ajuda del fantasma de Pere Ibarra (el bisbe Tormo, de tant en tant, també li donarà una pista). Us animem a provar de resoldre els enigmes i trencaclosques que es trobarà a l'arxiu de la basílica.
La Torreta és un centre singular: representada per la torre vigia de Ressemblanch (del segle XVI) i situada al mig d'un hort de palmeres. Potser per això, perquè cada dia ens envolta un altre Patrimoni de la Humanitat il·licità, pensem que és molt important sensibilitzar el nostre alumnat sobre la importància dels llegats que hem rebut com a societat. I, sobretot, que els senten com a propis, que entenguen que tota la ciutadania té un paper actiu a l'hora de mantindre i difondre aquests tresors culturals.

Vídeos

Descargas


  • Ayuntamiento d'Elche
  • Generalitat Valenciana
  • Diocesis D'Orihuela-Alicante

Empresas y organismos colaboradores