Patronat del Misteri d'Elx

Sala de premsa

ES REEDITA LA GUIA DEL MISTERI D’ELX EN VALENCIÀ

9 ago 2018

Gràcies a la col·laboració entre el Patronat del Misteri d’Elx i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, els espectadors que ho desitgen podran comptar enguany amb una versió en valencià de la Guia del Misteri d’Elx. Aquesta reedició, finançada per les dues institucions dins del marc de l’Any dels Misteris Assumpcionistes d’Elx, València i Castelló, supleix la falta d’una versió en valencià de la guia després que l’edició anterior s’esgotara.

Aquesta guia difereix en algun punt respecte de la versió en espanyol, ja que incorpora un glossari final amb els conceptes relacionats amb la Festa d’ús tradicional en valencià a Elx, com ara animeta, recèlica, mascareta, etc., que, a més a més, apareixen definits amb criteris lexicogràfics. Cal afegir que aquesta publicació és una de les primeres a incorporar les modificacions ortogràfiques aprovades recentment pel que fa a accentuació per part de la institució normativa de la Generalitat Valenciana.

S’han publicat 5.000 exemplars, que seran repartits a tots aquells espectadors que la demanen gratuïtament per a commemorar l’Any dels Misteris Assumpcionistes. Al llarg de 2018 es pretén difondre els valors de l’antic teatre medieval desenvolupat durant els Segle d’Or de les lletres valencianes, el segle XV, posant l’èmfasi en un gènere que compta amb l’única pervivència a tot Europa, motiu pel qual va ser declarat Patrimoni de la Humanitat el Misteri d’Elx. A més a més, durant les representacions també es repartirà un vocabulari visual publicat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per tal de recuperar la terminologia específica de la representació.


  • Ayuntamiento d'Elche
  • Generalitat Valenciana
  • Diocesis D'Orihuela-Alicante

Empreses i organismes col·laboradors