Patronat del Misteri d'Elx

Sala de premsa

El Misteri d'Elx torna a ser accessible enguany per a persones amb discapacitat visual

10 ago 2018

Aquesta accessibilitat és possible gràcies a la col·laboració de Fundació Vodafone Espanya, l'Ajuntament d'Elx, el Patronat del Misteri D'Elx i l'empresa Aptent

De l'11 al 15 d'agost, les representacions de la Festa disposaran dels serveis d’audiodescripció per a persones amb discapacitat visual

Per segon any consecutiu el Misteri d' Elx serà accessible per a persones amb discapacitat visual gràcies a la tecnologia. L'accessibilitat és possible gràcies a la col·laboració un any més de Fundació Vodafone Espanya, l'Ajuntament d'Elx, el Patronat del Misteri d'Elx i l'empresa tecnològica Aptent. A més, enguany participa en el projecte l'empresa de desenvolupament Gorilapp.

El conveni entre les diferents entitats té com a objectiu principal acostar la Festa, com també es coneix a aquest esdeveniment, a tots els col·lectius, especialment a les persones amb discapacitat visual. Aquelles que ho sol·liciten podran gaudir del servei d’audiodescripció que s'escoltarà a través d'uns auriculars mitjançant l'aplicació mòbil STARTIT o a través d'un receptor FM. Es tracta d'un servei gratuït que es podrà arreplegar en el estand present en la basílica.

D'altra banda, a través de la App Oficial del Misteri d'Elx, produïda per Tarsa i desenvolupada per Gorilapp, ambdues empreses il·licitanes, es podrà accedir a la traducció i explicació dels cants de l'obra en cinc idiomes: valencià, espanyol, anglès, alemany i francès. En el marc d'aquest conveni, s'està treballant perquè el servei d’audiodescripció també estiga disponible a través d'aquesta aplicació.

Aquestes iniciatives en favor d'un Misteri cada vegada més accessible se sumen a unes altres que ja es venien implementant en edicions passades com la zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda, la guia en braille o el conveni amb la Fundació FESORD CV amb el qual s'adapten les representacions a llengua de signes. Amb elles es pretén acostar al públic amb discapacitat l'obra d'origen medieval que es representa a Elx i que puguen gaudir del Misteri en igualtat de condicions.


  • Ayuntamiento d'Elche
  • Generalitat Valenciana
  • Diocesis D'Orihuela-Alicante

Empreses i organismes col·laboradors