Patronat del Misteri d'Elx

Sala de premsa

Francis Mojica, María José Boix i José Antonio Román formen la tripleta del Misteri de 2019

21 jun 2019

El microbiòleg il·licità Francis Mojica; la degana de la Ciutat de la Justícia d'Elx, María José Boix, i l'anterior mestre de Capella, José Antonio Román, són els membres que formen la tripleta del Misteri d’Elx per a les representacions d'agost de 2019. 

La terna ha sigut presentada hui a la Casa de la Festa en una roda de premsa en la qual també han estat presents l'alcalde, Carlos González; el president executiu del Patronat, Francisco Borja, i l'el rector de la basílica de Santa María, Ángel Bonavía. 

Mojica serà el portaestandart de les representacions, mentre que José Antonio Román i María José Boix, que no ha pogut participar en la presentació per motius professionals, exerceixen el paper d'electes. 

L'elecció de la tripleta busca representar a diferents sectors de la societat i reconéixer la projecció dels tres membres. Francis Mojica, candidat al premi Nobel i fill predilecte d'Elx, té un destacat reconeixement internacional per la seua labor científica en l'àmbit de la microbiologia. 

Per part seua, la jutgessa degana María José Boix és una magistrada de reconegut prestigi i vinculada directament a la Festa des de fa anys. José Antonio Román ha exercit un dels càrrecs principals del Misteri d’Elx, el de mestre de Capella, durant els últims 17 anys, per la qual cosa el seu nomenament suposa també un reconeixement a la seua contribució al drama assumpcionista. 

En aquest sentit, la tripleta està composta per persones amb diferents perfils i conjuga tant a persones estretament vinculades a la Festa com a persones la projecció professional de les quals permetrà que exercisquen com a ambaixadors del Misteri fóra del nostre municipi.


  • Ayuntamiento d'Elche
  • Generalitat Valenciana
  • Diocesis D'Orihuela-Alicante

Empreses i organismes col·laboradors