Patronat del Misteri d'Elx

Sala de premsa

El Patronat posa en marxa una campanya de protecció col·lectiva del Misteri d'Elx

28 ene 2020

El Patronat del Misteri d’Elx ha presentat la figura de Protector del Misteri. Es tracta d'una iniciativa de protecció col·lectiva, mitjançant la qual La Festa busca aportacions de la ciutadania per a contribuir a la formació, difusió i conservació d'aquest bé Patrimoni de la Humanitat.

La campanya ha estat presentada aquest matí a la Casa de la Festa, en una roda de premsa en la qual han intervingut l'alcalde d'Elx, Carlos González; el president del Patronat, Francisco Borja; el rector de la basílica de Santa María, Ángel Bonavía; la regidora de Cultura, Marga Antón, i la presidenta de la comissió de Difusió i Publicitat del Patronat, Esther Díez.

A pesar que la supervivència de la Festa està garantida per les aportacions de l'administració pública, el Patronat ha posat en marxa aquesta campanya per a reforçar les ajudes amb les donacions de particulars. Amb les aportacions rebudes, es contribuirà a la protecció, manteniment i celebració de les representacions.

En concret, els diners seran emprats per a adequar els espais de la basílica de Santa María destinats a persones amb disfunció sensorial i mobilitat reduïda, es millorarà el finançament destinat a la formació de la Capella i Escolania i es duran a terme accions de difusió i divulgació de la Festa, per a donar a conèixer el Misteri i el municipi d'Elx en l'exterior.

A través d'aquest projecte, qualsevol persona pot convertir-se en Protector del Misteri amb el pagament d'una quota de 40 euros a l'any, 20 euros en el cas dels menors. Els protectors, als qui es farà lliurament d'un carnet, podran reservar de manera anticipada les entrades del Misteri d’Elx deu dies abans que la venda al públic general. A més, tindran un 10 per cent de descompte en la compra de dues entrades, així com un 10 per cent de rebaixa en la compra de marxandatge i publicacions de la Festa.

Els protectors també rebran una insígnia i un clauer, el tradicional ventall, el cartell anunciador en grandària de col·leccionista, el facsímil del Misteri i una felicitació de Nadal. Al seu torn, podran gaudir de visites guiades a la Casa de la Festa, Museu de la Festa i Museu de la Verge, prèvia reserva, i obtindran informació periòdica dels actes promoguts pel Patronat.

La inscripció com a protector o protectora es pot realitzar de manera presencial a la Casa de la Festa (carrer Major de la Vila, 27), a través del correu electrònic protector@misteridelx.com amb el formulari emplenat o en la pròpia web del Misteri www.misteridelx.com/protector.

Amb aquesta iniciativa el Patronat també persegueix renovar la implicació i compromís dels il·licitans i il·licitanes amb el Misteri d’Elx, a través d'una fórmula que enforteixi el seu sentiment de pertinença a aquest drama asuncionista únic en el món, que s'ha mantingut viu gràcies a l'esforç de les anteriors generacions que l'han protegit en moments de dificultat.

El Misteri entre bambolines

Amb motiu de la presentació de la figura del protector, el Patronat ha organitzat una jornada de portes obertes a la Casa de la Festa dissabte que ve 1 de febrer des de les 10.30 fins a les 14 hores.

Durant l'activitat, es donaran a conèixer les instal·lacions de la Casa de la Festa i s'explicaran els materials vinculats amb el Misteri com els cartells de les representacions, els quadres dels quals es disposa en l'edifici, els aparells aeris del Misteri i el vestuari dels cantors.

Així mateix, es podrà gaudir d'assajos de la Capella durant la jornada que tindran lloc d'11.30 a 12 hores, de 12.20 a 13 hores i de 13.30 a 14 hores. Durant el matí es donarà a conèixer tota la informació a la ciutadania sobre com ser protectors del Misteri.


  • Ayuntamiento d'Elche
  • Generalitat Valenciana
  • Diocesis D'Orihuela-Alicante

Empreses i organismes col·laboradors