Patronat del Misteri d'Elx

Sala de premsa

El Patronat llança una sèrie sobre els aspectes menys coneguts de la Festa

6 ago 2020

La junta rectora del Patronat del Misteri d’Elx ha elaborat una sèrie documental, ‘En temps de festa’, amb l'objectiu de divulgar l'obra Patrimoni de la Humanitat en un any en què no hi ha representació. La sèrie ha sigut dirigida pel cineasta Pablo Más, que és també el mestre cerimònies suplent.


El treball audiovisual ha sigut presentat hui en el saló de plens per l'alcalde, Carlos González; el president del Patronat, Francisco Borja; la vicepresidenta de l'entitat, María Teresa Botella; el vicari episcopal, José Antonio Valero, i el mateix Pablo Más. La presentació s'ha realitzat precisament en el dia en què l'Ajuntament haguera acollit la Prova de Veus en el saló de plens.

‘En temps de festa’ consta de set capítols que versen sobre aspectes poc coneguts del Misteri i curiositats. El primer d'ells compta en quins altres moments de la història no hi ha hagut representació i per quins motius. En ell intervenen l'alcalde, el president del Patronat i el bisbe de la Diocésis Orihuela-Alacant, Jesús Murgui. La resta de capítols estan protagonitzats per membres de la Capella, de l'Escolania, de les tramoies, de l'equip de sastrería i representants del Patronat.

El primer capítol s'emetrà hui 6 d'agost a les 21.45 hores des de les xarxes socials del Misteri d’Elx. La resta de capítols s'emetran els dies 10, 11, 12, 13, 14 i 15 d'agost. A més, la sèrie es difondrà a través de diverses televisions locals, comarcals i autonòmiques.

Des del Patronat del Misteri d’Elx s'anima a la ciutadania il·licitana a contribuir a la difusió d'aquest treball amb l'objectiu de commemorar el drama assumpcionista i mantindre viva així la Festa, tot i que no puguen celebrar-se les representacions a conseqüència de la pandèmia.

Al mateix temps, agraeix la col·laboració de totes les persones que s'han inscrit com a protectores del Misteri, ja que amb la seua contribució és possible dur a terme les tasques de divulgació de la Festa.  • Ayuntamiento d'Elche
  • Generalitat Valenciana
  • Diocesis D'Orihuela-Alicante

Empreses i organismes col·laboradors