Patronat del Misteri d'Elx

Sala de premsa

La Capella interpretarà motets del Misteri en les vespres del 14 i 15 d'agost en Santa María

13 ago 2020

Dotze cantors de la Capella interpretaran diferents motets de la Festa el 14 i 15 d'agost en la basílica de Santa Maria. Els cants es duran a terme en el context de les vespres de l'Asummpció de Maria que se celebren tradicionalment abans de la Vespra i de la Festa i que enguany tindran lloc a les 19 hores tots dos dies.

La interpretació dels motets té com a objectiu que la música de la Festa siga present en la basílica en els dies grans del drama asuncionista, a pesar que en aquest 2020 no hi haja representacions a conseqüència de la pandèmia.

Des del Patronat s'indica que l'esdeveniment està limitat a prop de 200 persones, donades les necessàries mesures de distància física que han d'aplicar-se a l'interior del temple. A més, hi haurà mesurades de control, com la presa de temperatura als assistents.

Per això, des del Patronat s'anima a la ciutadania a seguir l'esdeveniment a través de les xarxes socials del Misteri d’Elx, on els cants podran veure's en directe. Així mateix, s'agraeix la comprensió dels milers d'il·licitans i il·licitanes que cada any segueixen La Festa des de la basílica de Santa María i que enguany no podran fer-ho a conseqüència de la crisi sanitària.

El Misteri en els barris i pedanies

La música del Misteri també serà present en diversos barris i pedanies. El dia 15 d'agost a les 20.45 hores el Patronat reproduirà diversos motets del Misteri a través de quatre equips de música situats en la Glorieta, la plaça Primer de Maig, la plaça del Comte de Casas Rojas i la Torre del Gall (La Foia).

D'aquesta manera, a pesar que la representació no tindrà lloc dins de la basílica, la música del Misteri serà present als carrers del municipi per a commemorar amb la ciutadania la celebració del 15 d'agost.

En Temps de Festa

La sèrie ‘En Temps de Festa’ impulsada pel Patronat del Misteri i realitzada pel cineasta il·licità Pablo Más continuarà emetent-se amb nous capítols fins al 15 d'agost. El documental pot seguir-se en el canal de Youtube del Misteri, així com en les seues xarxes socials. També podrà veure's gràcies a la col·laboració de les televisions locals i autonòmica que ho reproduiran en els seus diferents espais.

‘En Temps de Festa’ es projectarà també en el cicle ‘Cinema al Carrer’ organitzat per la Regidoria de Cultura i que tindrà lloc del 16 al 30 d'agost en diverses pedanies del municipi.


  • Ayuntamiento d'Elche
  • Generalitat Valenciana
  • Diocesis D'Orihuela-Alicante

Empreses i organismes col·laboradors