Patronat del Misteri d'Elx

Sala de premsa

El disc del Misteri d'Elx ha sigut preseleccionat als Grammy Llatins

17 ago 2020

El nou disc del Misteri d’Elx, gravat entre els anys 2017 i 2018, ha sigut preseleccio-nade per l'Acadèmia Llatina d'Arts i Ciències de la Gravació als Grammy Llatins en la seua edició de 2020 en la categoria ‘Millor Àlbum de Música Clàssica’.

L'Acadèmia informarà el 29 de setembre de quines gravacions són finalment les nominades a rebre el guardó en aquesta categoria, dins de les 49 existents. Els nominats i els triomfadors del Latin GRAMMY són triats a través del procés de quatre etapes: inscripció, selecció, nominació i votació final.

L'entitat organitza anualment aquests premis per a reconéixer excel·lència i crear una consciència més àmplia de la diversitat cultural i les contribucions d'artistes llatins de la gravació, nacional i internacionalment.

El disc del Misteri d’Elx va ser produït pel professor del Centre d'Ensenyament Superior Alberta Giménez (Cesag) Iker Olabe i Iván Martín va exercir com a productor musical. És el registre de major qualitat de l'obra Patrimoni de la Humanitat. La gravació inclou un CD amb la versió actual de la Festa i, per primera vegada en un disc, estan gravades també la partitura del Consueta de 1709, les salves de la Mare de Déu d’Elx i els gojos de l'Assumpció.

L'àlbum de Misteri d’Elx, que va ser finançat per la Diputació d'Alacant, està sent distribuït des de l'any 2019 i, per primera vegada, pot ser adquirit per mitjà de les plataformes de descàrrega digital de música i plataformes de música en streaming.

Per al president executiu del Patronat del Misteri d’Elx, Francisco Borja, ‘la preselecció del disc del Misteri d’Elx als Grammy Llatins és una gran notícia, ja que contribueix a posar en valor aquesta obra única que els il·licitans i il·licitanes hem mantingut viva al llarg dels segles i que està reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de l'any 2001’.

‘Aquesta preselecció ens permet també difondre la Festa a nivell internacional i és una manera de reconéixer que és un element viu i que la seua transcendència continua vigent en el segle XXI’, ha destacat Francisco Borja, qui ha afegit que ‘és també una manera de destacar que els cantors de l'Escolania i Capella del Misteri d’Elx, malgrat no ser professionals, han fet un treball de gran qualitat, al costat de l'aleshores Mestre de Capella, José Antonio Román’.


  • Ayuntamiento d'Elche
  • Generalitat Valenciana
  • Diocesis D'Orihuela-Alicante

Empreses i organismes col·laboradors