Patronat del Misteri d'Elx

Sala de premsa

La Capella i Escolania recuperen l'obra de Cosme de Benito per a interpretar-la Divendres Sant

27 mar 2021

La Capella, Cor Juvenil i Escolania del Misteri d’Elx ofereixen el pròxim 2 d'abril, Divendres Sant, el tradicional concert de Setmana Santa en el qual enguany s'interpretarà l'obra ‘Set Paraules de Crist en la Creu’, del compositor Cosme de Benito.

El president de la junta rectora del Patronat, Francisco Borja; la vicepresidenta de l'entitat, María Teresa Botella, i el rector de la basílica de Santa Maria, Ángel Bonavía, han donat a conéixer hui els detalls de l'actuació durant una roda de premsa a la Casa de la Festa.

L'obra que interpretaran els cantors sota la direcció del mestre de Capella, Francisco Javier Gonzálvez, transcorre precisament en el context litúrgic del Divendres Sant i per això serà aquest el dia en què tinga lloc el concert, que en anys anteriors s'ha celebrat el Divendres de Dolores.

A més, amb la realització del concert s'aconsegueix commemorar un dels dies més destacats de la Setmana Santa que enguany, a conseqüència de la pandèmia, no comptarà amb les desfilades processionals

Les ‘Set paraules de Crist en la Creu’ del CosmeDe Benito van ser estrenades a Madrid en la Setmana Santa de 1859, any en què va ser nomenat mestre de capella del Reial Monestir d'El Escorial, on va collir grans èxits com a compositor i pedagog.

Amb aquesta obra la Capella posa en valor el nostre patrimoni musical, ja que es recupera una música d'un mestre de capella espanyol oblidat, com tants altres compositors d'aquest país que veuen com les seues obres cauen en l'oblit substituïdes per les clàssiques peces dels autors més coneguts. De fet, la peça, que estava quasi oblidada, a penes s'ha interpretat i mai ha sigut gravada.

El concert donarà principi a les 19.30 hores del 2 d'abril en la basílica de Santa María. L'entrada és lliure fins a completar aforament, que en aquests moments està limitat per les restriccions sanitàries i s'han de complir totes les mesures d'higiene en vigor.


  • Ayuntamiento d'Elche
  • Generalitat Valenciana
  • Diocesis D'Orihuela-Alicante

Empreses i organismes col·laboradors