Patronat del Misteri d'Elx

Sala de premsa

Concert del Misteri d'Elx a Torrevieja

19 may 2021

La Capella i l'Escolania interpretaran el ‘Concert de la Festa’ o ‘Misteri d’Elx’ a l'Auditori Internacional de Torrevieja el 22 de maig, a les 20.00 hores. Entrades a la venda en www.auditoriotorrevieja.com.


La ‘Festa’ o ‘Misteri d’Elx’ oferirà un concert de música sacre-líric on s'escenifica el drama medieval que té lloc en la Basílica de Santa María d'Elx. Més enllà de les representacions a Elx, els concerts com el de Torrevieja són la forma més adequada d'aproximació a l'obra, perquè permeten el coneixement del seu text i música, així com d'altres elements de la representació.


En el concert de l'Auditori de Torrevieja s'interpretarà una selecció dels seus millors motets i escenes, cantats en el mateix ordre de la representació original, constituint un concert coral que resumeix de manera comprensible la trama i la músical, que per tradició només es representa completa a Elx.

A més, per a un millor seguiment i comprensió, s'incorporarà una infraestructura de suport visual, que permetrà associar la música del concert amb les escenes corresponents, com si s'estiguera en la Basílica de Santa María d'Elx. Aquests mitjans tècnics permeten captar i comprendre l'obra en la seua integritat i visualitzar les tramoies originals del segle XV-XVII, que per estar construïdes a la mesura de l'Església d'Elx són inexportables.

El ‘Misteri d’Elx’ és l'únic drama europeu d'origen medieval que ha pogut sobreviure al pas dels segles, la qual cosa va ser valorat per la UNESCO en el moment de declarar-lo Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat en 2001.


  • Ayuntamiento d'Elche
  • Generalitat Valenciana
  • Diocesis D'Orihuela-Alicante

Empreses i organismes col·laboradors