Patronat del Misteri d'Elx

Sala de premsa

​José Fuentes representa la unió de l'ànima i cos de la Verge en el cartell del Misteri de 2021

5 oct 2021

El cartell de les representacions de la Festa de 2021, obra de l'artista il·licità José Fuentes, evoca l'instant en què l'ànima i el cos de la Verge s'uneixen, un moment de l'obra que simbolitza el sentit del Misteri i que no és visible als espectadors.

El cartell ha sigut presentat hui a la Casa de la Festa, en una roda de premsa en la qual, a més de José Fuentes, han sigut presents l'alcalde, Carlos González; el president executiu del Patronat, Francisco Borja; la regidora de Cultura, Marga Antón; el regidor de Comerç, Felip Sánchez; el president de la comissió de Representacions, Hèctor Càmara, i María Teresa Agulló, membre del Patronat. 

En aquest sentit, el cartell, que va ser finalitzat el 15 d'agost 2019, busca donar forma a l'ocult i representar el moment en què la verge passa d'estar jacent a ascendir als cels. Per a això en l'obra apareix el braç de Déu que acosta amb la seua mà l'ànima de la Verge a aquesta mateixa; una ànima que, igual que en La Festa, se simbolitza a través d'una nina. 

En paraules de l'artista, “he triat una forma de representació on Déu dóna vida a la Verge a través del contacte entre les mans, entre l'ànima de la Verge i el cos, perquè en el Misteri ambdues estan en posició de rés i l'ànima sembla representar una rèplica de la Verge en xicoteta escala”.

José Fuentes ha afegit “m'he permés evocar en aquest detall la representació de la Capella Sixtina del Vaticà, on el genial Miguel Ángel Buonarotti representa a Déu donant vida a Adán amb el contacte entre els seus dits”. 

L'artista il·licità, que resideix actualment a Salamanca, ha elaborat la seua obra mitjançant un paper que imita a la porcellana a través d'un complex procés artístic.

Concurs d'aparadors

En el marc de les representacions de la Festa de 2021, el Patronat, en col·laboració amb la Regidoria de Comerç, ha organitzat el cinqué concurs d'aparadors sobre el Misteri d’Elx. L'objectiu és fomentar el coneixement de la Festai col·laborar en el foment de l'activitat comercial.

Al certamen poden presentar-se totes les empreses que posseïsquen aparador a Elx. La idea a desenvolupar serà al·legòrica al Misterid’Elx i es podran utilitzar els materials i objectes que l'empresa considere oportú. Les dates d'exhibició dels aparadors seran, com a mínim, del 22 d'octubre al 7 de novembre.

Les empreses interessades a participar hauran de presentar el formulari de sol·licitud en la seu del Patronat del Misteri d’Elx, situada a la Casa de la Festa, carrer Major de la Vila 27, o a través del correu electrònic comunicacion@misteridelx.com abans del 22 d'octubre. S'ha d'aportar la fotografia de l'aparador.

El jurat valorarà la creativitat i innovació, la il·luminació, la composició, els materials utilitzats i l'exposició del propi producte. El premi consisteix en tres entrades dobles per a la representació del 31 d'octubre per als tres comerços guanyadors.


  • Ayuntamiento d'Elche
  • Generalitat Valenciana
  • Diocesis D'Orihuela-Alicante

Empreses i organismes col·laboradors