Patronat del Misteri d'Elx

Sala de premsa

El rector de la UMHE i els presidents dels col·legis de Medicina i Infermeria seran els electes de 2021​

14 oct 2021

Les representacions del Misteri d’Elx de 2021 comptaran amb el rector de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMHE), Juan José Ruíz; la presidenta del col·legi d'Infermeria de la província d'Alacant, Monserrat Angulo, i el president del col·legi de Medicina de la província d'Alacant, Hermann Francisco Schwarz, com a electes.

La tripleta ha sigut presentada hui per l'alcalde, Carlos González; el president executiu del Misterid’Elx, Francisco Borja; la regidora de Cultura, Marga Antón, i el rector de la basílica de Santa María, Ángel Bonavía.

En concret, Juan José Ruíz exercirà de portaestendard de les representacions i Monserrat Angulo i Hermann Francisco Schwarzseran els electes. 

La designació del Patronat busca reconéixer la contribució de la UMHE al municipi d'Elx i, per descomptat, la gran labor que els professionals de la medicina i de la infermeria han desenvolupat durant els mesos de pandèmia. La junta rectora ha destacat en la seua elecció la importància crucial que aquests sectors tenen en la societat actual. 

El Patronat busca que aquest nomenament, en nom de tot el poble il·licità, que és el vertader propietari de la Festa, servisca com a agraïment públic a Juan José Ruíz, Monserrat Angulo i Hermann Francisco Schwarz, així com que aquest siga extensiu a les institucions a les quals representen. 

Cal recordar que en l'actualitat aquests són càrrecs honorífics que atorga el Patronat i que segles arrere servia perquè aquestes figures atengueren els detalls de la celebració. En el moment de la representació ocupaven un lloc destacat per a introduir els diferents personatges que, caracteritzats en la pròxima ermita de Sant Sebastià, esperaven el moment oportú de la seua participació. Tenien també, per tant, una funció de transpuntes escènics que s'ha mantingut simbòlicament en cridar a escena, encara hui dia, a Sant Joan en la primera jornada i a Sant Tomàs en la segona.


  • Ayuntamiento d'Elche
  • Generalitat Valenciana
  • Diocesis D'Orihuela-Alicante

Empreses i organismes col·laboradors