Patronat del Misteri d'Elx

Sala de premsa

Èxit de la Prova de l’Àngel, avantsala de les representacions del Misteri d’Elx

24 oct 2021

Tot llest per al Misteri d’Elx després de dos anys d'absència, mancant els assajos generals els dies 29, 30 i 31 d'octubre. La gran família de la Festas'ha reunit aquesta vesprada, a les 17.00 hores, en la basílica de Santa María per a efectuar la tradicional Prova de l’Àngel i un homenatge als 19 joves que han canviat la veu en el període 2020-2021 i deixat, per això, la seua condició de escolanos.

L'alcalde i president efectiu del Patronat Rector del Misteri, Carlos González, els edils de Cultura i d'Igualtat, Marga Antón i Mariano Valera, el president executiu de la Junta Rectora del Patronat i la vicepresidenta, Francisco Borja i María Teresa Botella, el vicari episcopal del temple, José Antonio Valero, així com portaveus dels Grups Polítics, membres de l'Equip de Govern i de la Corporació Municipal, acompanyats dels qui fan possible el drama sacrolírico cada any i els seus afins, han presenciat la tradicional prova.

A porta tancada, els assistents han sigut testimonis del reeixit testatge dels aparells aeris –la Mangrana, l'Araceli i la Coronació–, que han recorregut, amb els seus cantors ja en el seu paper, els 25 metres que separen el Cel, ja instal·lat en la cúpula de Santa María, del Cadafalen la terra. Després de la Prova de l’Àngel, l'arxiver del Patronat, Joan Castaño, ha convidat als vint components de l'Escolania –xiquets de 8 a 10 anys– a recollir un obsequi gentilesa de l'Ajuntament de mans de González i Borja. Així mateix, han fet lliurament d'un altre present i d'un diploma pels anys que han representat i cantat la Festa als 19 prepúbers la veu dels quals s'ha vist alterada pel seu desenvolupament físic.

A més, l'acte ha servit per a reconéixer a dos membres de la Tramoia Alta i Baixa amb un detall institucional del propi Patronat. En concret, a Tomás Boix, que durant 55 anys ha sigut el responsable del llit de la Mare de Déu, i que va aprendre la funció del seu progenitor; i, també, a Vicente Blas Matéu, que compleix mig segle en l'equip que mou les manovelles del torn que pugen i baixen els aparells aeris i que pertany a una llarga estirp encarregada d'això.

Una vegada nomenats els càrrecs electes, revelat el cartell de 2021 –obra de José Fuentes–, presentat el paipái i el facsímil, i comprovat el bon funcionament de la Mangrana, l'Araceli, la Coronació i les seues veus, comença el compte arrere fins a aqueix 1 de novembre, quan la basílica de Santa María –i Elx per extensió– tornarà a emocionar-se amb la màgia del Misteridesprés de dos anys de parèntesis per la COVID-19. El dilluns de Tots els Sants se celebrarà La Vespra a les 10.00 hores, per a, a continuació, traure en processó a la Mare de Déu. A les 17.00 hores serà el torn del segon acte, La Festa. Tot està llest; el Misteri d’Elx està en marxa l'any que commemorem el seu XX aniversari com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.


  • Ayuntamiento d'Elche
  • Generalitat Valenciana
  • Diocesis D'Orihuela-Alicante

Empreses i organismes col·laboradors