Patronat del Misteri d'Elx

Sala de premsa

Jesús Murgui, Ramón Cano i José Luis Úbeda són els electes del Misteri per a agost de 2022

21 jun 2022

La Casa de la Festa ha albergat al migdia la presentació de les personalitats electes i del portaestendard de les representacions del Misteri d’Elx per a el mes vinent d'agost. En l'acte, presidit per la regidora de Cultura, Marga Antón, el president executiu del Patronat del Misteri, Francisco Borja, i del rector de la basílica de Santa María, Ángel Bonavía, s'ha donat a conéixer, al costat dels seleccionats, que el bisbe emèrit d'Oriola-Alacant, Jesús Murgui, serà el portaestendard, mentre que el canonge de la Catedral d'Oriola, Ramón Cano, i el canonge doctoral i secretari del Cabildo de la Catedral d'Oriola, José Luis Úbeda, han sigut triats com a personalitats electes.


Borja ha recordat que aquesta tradició de designar als càrrecs de portaestendard i electes per als preparatius de la Festa es remunta al 21 de juny de 1609. I després de glossar les trajectòries de Murgui, Cano i Úbeda, ha manifestat que les seues són “tres vides dilatades, exemplars, intenses, apostòliques, dedicades completament a la societat en el seu conjunt i en la qual han tingut cabuda singularment el seu afecte i devoció a la Mare de Déu de l’Assumpció i al Misteri d’Elx, senyal d'identitat del poble d'Elx, el seu propietari”. “Vostés tres són mereixedors de tan alta distinció pels seus mèrits en pro de la Festa, com assenyala la Llei del Misteri”, ha expressat.


Després de les intervencions de Murgui, Cano i Úbeda, en les quals han parlat sobre els valors del Misteri i la figura de la Verge a la nostra ciutat, la titular de Cultura, Marga Antón, ha agraït al Patronat la seua “elecció encertada” i brindat la seua enhorabona al portaestendard i a les personalitats electes de 2022 “per la seua merescuda designació”. “Aquest un esdeveniment molt important en el Misteri”, perquè, ha recalcat l'edil, “l'Ajuntament, des que és responsable de la Festa en 1609, encarregava a aquests cadascun dels detalls per a la celebració del Misteri”.


Malgrat que en l'actualitat tinga un component simbòlic, hui la tripleta continua sent de màxima rellevància en ser persones “amb una profunda vinculació amb el Misteri i de trajectòries personals i professionals dignes de ser destacades”. Sobre Murgui, Cano i Úbeda, Antón ha recalcat l'amor que professen al drama asuncionista, a més de la seua eficaç aportació a aquest, per la qual cosa “s'han guanyat amb escreix l'honor de gaudir del Misteri des del Cadafal”. Finalment, la responsable municipal ha reafirmat “el suport més ferm” del Consistori i de la seua Regidoria de Cultura a la Festa, subratllant la proximitat d'aquest, que “és el nostre senyal d'identitat col·lectiva més genuïna”. Antón també ha augurat que “tindrem unes representacions d'extraordinària qualitat” amb la qual il·licitans i els cada vegada més nombrosos visitants “podran conéixer aquesta joia única de la cultura occidental”.

Jesús Murgui, Ramón Cano i José Luis Úbeda són els electes del Misteri per a agost de 2022

  • Ayuntamiento d'Elche
  • Generalitat Valenciana
  • Diocesis D'Orihuela-Alicante

Empreses i organismes col·laboradors